Asemakaavan muutos 609 1660

 

Itätullin kaupunginosayhdistys r.y. oli mukana Viikkarin kyläjuhlilla 21.5.2016 omalla ständillään. Kiitos kaikille, jotka kävivät meitä tervehtimässä ja kirjoittamassa nimensä vetoomukseen, jossa pyrittiin suojelemaan 5. kaupunginosan ominaispiirteitä liian korkeaa rakentamista vastaan. Vetoomuksessa on lähes 250 nimeä.

Korkea kaavaehdotus, joka mahdollistaisi 6 – 16 kerroksisten kerrostalojen rakentamisen Vähälinnankadun ja Isolinnakadun välille sijoittuvalle ns. päiväkodin tontille hyväksyttiin kaupunginvaltuuston kokouksessa 24.10.2016. Itätullin kaupunginosaa halusivat liian massiiviselta rakentamiseltä suojella Vihreät, Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset, heille kiitos siitä. Kaavaa puolsivat ja enemmistöääninsä turvin kaavan myös hyväksyivät Kokoomus ja Sosialidemoraatit. Sosialidemokraatit eivät halunneet perustella päätöstään puolustaa aggressiivista rakentamista suojellun kaupungiosan kylkeen.

YHDISTYKSEN TOIMENPITEET AIKAJÄRJESTYKSESSÄ

  • 24.11.2016 yhdistys laati valituksen Turun hallinto-oikeuteen 
  • heinä/elokuu 2016 yhdistys toimitti tiedotteen valtuutetuille

Itätullin kaupunginosayhdistys laati kaikille kaupunginvaltuutetuille toimitetun tiedotteen, jossa kuvailtiin prosessin etenemistä asukkaiden ja kaupunginosayhdistyksen näkökulmasta. Tiedote on ladattavissa pdf-muodossa Tiedote-linkkiä napsauttamalla.

  • 13.5.2016 yhdistys toimitti kaavamuistutuksen kaupunkisuunnitteluun

Muistutus on ladattavissa pdf-muodossa Kaavamuistutusteksti-linkkiä napsauttamalla.

  • 28.1.2016 yhdistys toimitetti kannaoton kaavasuunnitelmaan kaupungin kirjaamoon
  • Prosessin aikana annettu useita radio- ja lehtihaastatteluja
  • Kaupunginosayhdistys on valittanut kaavasta Turun hallinto-oikeuteen. Valituksen tilanne ratkaistanee kevään/kesän 2017 aikana.