Viikkarin kyläjuhla

Viikkarin kyläjuhla järjestetään jälleen Sibeliuksenpuistossa lauantaina 13.7.2024! Tervetuloa nauttimaan hyvästä seurasta, monipuolisesta ohjelmasta ja lämpimästä tunnelmasta klo 11-15!

Tutustu Puisto-ohjelmaan tästä. (pdf)

Tutustu pihaohjelmaan tästä. (pdf)

Tapahtuman synty

Viikkarin kyläjuhla on tapahtuma, joka on syntynyt usean viikkarilaisen naisen yhteisistä keskusteluista ja rakkaudesta omaan omaperäiseen puutalokaupunginosaan. Ensimmäisen kerran vuonna 2009 järjestetty juhla sai alkunsa uimahallin saunan lauteilta, missä naiset yhdessä ryhtyivät pohtimaan, miten saattaa ihmisiä yhteen ja luoda iloa arkeen. Siitä lähtien juhlaa on vietetty toisinaan säännöllisemmin ja toisinaan on pidetty taukoa, mutta kyläjuhlan ydin on säilynyt samana: yhteisöllisyydessä, ilossa ja talkoohengessä.

Talkoohenki ja vapaaehtoisuus

Juhla on ollut mahdollista toteuttaa kaupungin avustuksella, mutta pääasiallisesti se pyörii vapaaehtoisten voimin. Jokainen, joka osallistuu järjestelyihin, tuo mukanaan palan yhteistä hyvää. Viikkarin kyläjuhla on todellinen esimerkki siitä, mitä voidaan saavuttaa, kun ihmiset yhdistävät voimansa. Järjestelyt alkavat jo kuukausia etukäteen, ja jokaisen panos, olipa se sitten pieni tai suuri, on arvokas.

Ohjelmaa kaikenikäisille

Viikkarin kyläjuhla on tarkoitettu kaikenikäisille, ja se tarjoaa maksutonta ohjelmaa, joka pyrkii tarjoamaan jokaiselle jotakin. Yksi suosituimmista tapahtumista on puistokirppis, johon halukkaat voivat ilmoittautua myyjiksi. Tämä tarjoaa mahdollisuuden kierrättää vanhoja aarteita ja löytää uusia, samalla kun tapaa muita viikkarilaisia – ja miksei muitakin – ja viettää aikaa yhdessä.

Avoimet pihat

Toinen pitkä perinne Viikkarin kyläjuhlassa on avoimet pihat. Viikkarilaiset voivat avata pihansa vierailijoille, mikä tuo mukanaan ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua naapureihin ja ihastella persoonallisia sisäpihoja, tehdä ostoksia ja nauttia vaikkapa pihakahvit. Avoimet pihat merkitään kyläjuhlan kartalle, jotta vierailijat voivat helposti suunnistaa niiden luo ja nauttia erilaisista pihatapahtumista.

Puistossa tapahtuu

Ja mikäpä olisi kyläjuhla ilman musiikkia ja teatteria. Puiston lavalla nähdään monenlaisia esityksiä, jotka viihdyttävät kaikenikäisiä kävijöitä. Lapsille on puistossa toimintaa lastentarhatalo Saiman toimesta. Kannattaa siis tulla paikalle viettämään mukavaa kesäpäivää – satoi tai paistoi, luotamme kesän kuivaavan kastelemansa.

Tule mukaan juhlimaan!

Viikkarin kyläjuhla on tilaisuus kokoontua yhteen, tutustua uusiin ihmisiin ja vahvistaa Viikkarin yhteishenkeä. Olitpa pitkäaikainen asukas tai vasta muuttanut, tapahtuma tarjoaa oivan tilaisuuden kokea yhteisöllisyyttä parhaimmillaan. Tervetuloa mukaan nauttimaan hyvästä seurasta, monipuolisesta ohjelmasta ja lämpimästä tunnelmasta!