Viikkarin avoimet pihat

Viikkari toivottaa sinut tervetulleeksi viettämään kesäpäivää pihoillaan lauantaina 23. heinäkuuta kello 11-14. Luvassa on pihakirpputoreja, kahviloita, musiikkia ja tunnelmaa. Tule tekemään löytöjä ja viihtymään!

Itätulli eli 5. kaupunginosa, tuttavallisesti ”Viikkari”, on Porin vanhin kaupunginosa. Se kaavoitettiin vuonna 1811 ja sen rakentajina toimivat itseoppineet kansanmiehet, joiden rakentamista ohjasi paikallinen perinne. Kaupunginosan rakennukset vastasivat tavallisen ihmisen tarpeisiin. Kaikeksi onneksi kaupunginosa säästyi myös vuoden 1852 Porin palolta.

Aikoinaan Viikarissa toimi yleisiä saunoja, korttelikauppoja sekä makkaratehtaita. Monella sisäpihalla sijaitsi navettoja sekä hevostalleja. Yli 200-vuotisen historiansa aikana kaupunginosa on muotoutunut viihtyisäksi ja elinvoimaiseksi osaksi sekä kaupungin arvokasta historiaa että nykyisyyttä. Tänä päivänä alueella on n. 1500 taloutta sekä 2200 asukasta.